76ers

Nasib pasukan 76ers 2006/07 mungkin tidak bergantung pada dua bintang super mereka, tetapi pada dua hingga tiga pemain peranan mereka yang muda. Tidak ada keraguan bahawa Allen Iverson dan Chris Webber adalah penjaring ofensif yang baik, tetapi kedua-duanya sudah tua dan memerlukan lebih banyak sokongan dari seluruh pasukan mereka untuk terus memenangi permainan. Ketua jurulatih Maurice Cheeks akan kelihatan lebih baik pada musim terakhir yang mengecewakan yang menyebabkan pasukan ini tidak bermain di playoff dan penuh dengan lubang.

Allen Iverson tidak lain hanyalah konsisten dalam menjaringkan gol untuk kariernya dan musim lalu  download mega888 for ios tidak berbeza. 33 mata per permainannya berada di kedudukan kedua di liga hanya untuk Kobe Bryant dan dia hampir hampir dengan sendirian membawa 76 pemain ke playoff. Malangnya bagi anggota pasukan yang lain, Iverson biasanya mendapat angka ini dengan mengambil banyak tembakan. 25.3 tembakan setiap permainannya adalah tiga kali lebih banyak daripada rakan sejawatnya Andre Iguodala. Sekiranya dia dapat mengurangkannya menjadi hampir 20 dan meningkatkan jumlah bantuannya, pasukan akan mendapat keuntungan.

Di bahagian dalam terdapat penjaring veteran lain di Chris Webber. Webber juga mengambil banyak tembakan dengan 19 permainan. Dia, bagaimanapun, tidak begitu berkesan dalam menjaringkan gol kerana rata-rata poinnya hanya melebihi 20.2. Untuk berjaya, 76ers harus menekankan kepada Chris bahawa mereka memerlukan lebih banyak hantaran dan lebih sedikit tembakan. Mereka mesti kurang dari dua pemain dan lebih daripada satu pasukan.

Di sekitar dua tokoh utama 76ers adalah pemuda berbakat seperti Andre Iguodala, Kyle Korver dan Samuel Dalembert. Iguodala adalah pemain pertahanan hebat yang masih memperluas permainan ofensifnya. Sekiranya dia mendapat lebih banyak penampilan musim ini untuk Iverson dan Webber, harapkan peningkatan pengeluaran. Samuel adalah pusat yang kuat dengan kontrak besar yang harus kekal sihat. Dia dengan mudah boleh menjadi ancaman berganda-ganda di masa depan. Dan akhirnya Korver adalah ancaman mendalam yang tidak dapat melakukan banyak perkara lagi. Selain daripada lima pemain ini, 76ers tidak mempunyai ancaman besar untuk sumbangan di luar bangku simpanan.

Kerana kurangnya kedalaman dan kecenderungan memukul bola kedua pemimpin mereka, sukar untuk melihat 76 pemain jauh lebih baik daripada musim kemenangan 38 mereka dari tahun lalu. Ada kemungkinan bagi mereka untuk membuat playoff, sama besarnya dengan kemungkinan mereka akan ketinggalan. Seperti yang dikatakan sebelumnya, nasib terakhir mereka akan bergantung pada seberapa baik pemain sokongan mereka memulakan musim ini.